A Biologika rávilágít arra, hogy a gyulladás már egy regenerálódó folyamat.

Mint ilyen, akkor marad abba, amikor hagyjuk a szervezetünket dolgozni. Ha ezt egy építkezéshez akarom hasonlítani, akkor a gyulladás az építkezésnél mondjuk egy felújítás, helyreállítás, javítási folyamat. Ami kellemetlenséggel, kosszal, sok olyan dologgal jár együtt, ami nem a szokványos életünk része, de ott, akkor szükség van rá, az eredmény eléréséhez. Tehát olyankor nincs a megszokott “rend”, hanem egy attól eltérő, kellemetlenségekkel együtt járó folyamat zajlik. Ilyenkor nem hívunk vendégségbe senkit, ez egy más fajta élethelyzet. De senki nem gondolja, hogy ez “átalmas”. Egy ideiglenes időszak, ami pont arról szól, hogy valamit rendbe rakjunk, felújítsunk, átalakítsunk, valamilyen formában számunkra jobbá tegyünk az előző állapothoz képest.

A szervezetünkben pontosan ugyanez a folyamat játszódik le. Kellemetlenségekkel jár, és igen, ha megvizsgál az orvos, akkor éppen eltéréseket fog találni. Többek között szöveti változásokat és a szövetnek megfelelő (kompatibilis) mikroorganizmusok elszaporodott jelenlétét tudja kimutatni. És, mivel a szervezet egy összetett rendszer és minden összefügg mindennel benne, ezért több féle funkcióban, bizonyos anyagok mennyiségének változásában is megmutatkozhatnak a változások.

Ilyen lehet például a vérben a fehérvértestek számának a megnövekedése egy gyulladás során, amit egy laborban egy vérvizsgálattal ki is tudnak mutatni.

Ezek alapján az, amit az orvoslás kimutat és kommunikál a gyulladásokkal kapcsolatban, összesen 2 ponton tér el attól, mint ami a biológiánkban végbemegy.

1. Az oka nem a mikroorganizmusok tevékenysége, hanem egy a gyulladást megelőző folyamat regenerálódási időszaka, amiben részt vesznek a mikroorganizmusok is. De nem mint okozók, hanem résztvevők.

2. Ha tudjuk az előzőt, akkor az is kiderül, hogy a gyulladási folyamat nem “káros”, nem “okozza” az elváltozást, hanem éppen ellenkezőleg, megold, kijavít vagy inkább visszaállít egy “normál” állapotot.

Vagyis nem kell csillapítani, a mikroorganizmusokat “írtani”, mert az egész időszak arról szól, hogy regenerálódunk.

Természetesen a tünetenyhítésnek van értelme, de csak úgy, hogy ne mérgezzük a szervezetünket.

Homeopátia, Schüssler-sók, figyelemelterelés (szuggesztió, agykontroll, önhipnózis, meditáció), EFT

Melegítés vagy hűtés. (Csak egy-két szövetünknél, izomzatnál, izületeknél semmiképp!) Gyertyázás, energatika. Bizonyos természetes, organikus anyagok bevitele a szervezetbe.

Hozzászólások