„Tapasztalat megosztás”-féltés-sulykolás  (nocebo-feltételes reflex-önbeteljesítő jóslat)

“3 éve járunk hozzátok, most először volt, és csak egy sérülése a 7 éves kislányunknak. Most is úgy sérült meg, hogy görkorcsolyázik, és a környezetünk addig mondogatta, hogy milyen balesetek lehetnek, hogy vettünk mindenféle védő felszerelést. Azóta esik-bukik a lányunk. Addig minden rendben volt vele.”

—————————-

Megfelelés-betanult minták-miket ültetünk egymásba, avagy miért élnek sokan terápiákból…

Kisfiú eszik, leül az ágyon a sarkára. (Egyenes a tartása.) Az apukája: ülj le rendesen. Kisfiú leül: görbe a tartása.

Kisfiú leszáll az ágyról, állva akar enni (egyenes tartása, szabadon vannak  a belső szervek – nincsenek összepréselve).

Apukája: ülj le. (Összepréselve a belső szervek.)

—————————-

Oltás: (nocebo-feltételes reflex-önbeteljesítő jóslat)

Előző nap kapott oltást a srác, be is durrant a helyén…

A család rettegett az oltásoktól…

—————————-

Másodlagos haszon – Teremtés

Kislány húga többször volt az elmúlt időszakban kezelésen és mindig ő választott meséket. A kislánynak mindig azt mondták a szülők, hogy azért, mert a húga van kezelve. Mindig az választ, akit kezelnek. Most várta a kezelést…most Ő választhatott mesét…

—————————-

Két kisfiú anyukájával beszélgetek… (Gyerek hangolódás – a Tükör szerep, hogy visszajelezzen a szülőnek, milyen minták, konfliktusok futnak éppen, amiket felnőttként elnyomnak magukban az emberek)

A nagyobbikat kezeltem, fáj a bal füle, jobb kezes. (Nem értenek, nem hallanak meg, nem vesznek figyelembe.)

Az anyukája elmeséli, reggel volt egy konfliktusa a férjével, amit nehezen élt meg, hogy nem értette meg/vette figyelembe a férje az ő álláspontját.

A másik fiának ekcémája jött ki középen a testén. (Elválasztási/elhatárolódási konfliktus, nem érintkeznék, de kell vagy fordítva.) Az anyukának most válnak a szülei, őt használják igazságtevőnek, kinek van igaza, amitől elhatárolná magát…

A két gyerek különböző tünetével éppen azt a két érzelemtartalmat jelenítette meg az édesanyjuk számára, ami a legmélyebben érintette őt az adott időszakban. Lehetett volna egységes vagy akár sok más tünetük is, de ennyire intelligensen működünk, hogy mindig a tökéletes tükröt kapjuk.

—————————-

Iskolás kisfiú tünete – másodlagos haszna – dogmák és a saját mozink helyett a másikra való tényleges odafigyelés – egészség nem egyenlő a tünetmentességgel

A kisfiú jobb kezes. A bal mellén egy pici seb és a mellbimbó bepirosodva, megduzzadva, viszket. A diagnózis: biztosan megcsípte valami (ami nem tűnt fel neki – a dogmáink és mozijainkhoz ragaszkodásunk miatt inkább hülyének nézzük a másikat…mert akkor megtarthatjuk a látszólagos biztonságérzetünket a tanult és „tapasztalt” információkra hagyatkozva. Az ilyenek miatt tartották laposnak a Földet is… ).

Kérdezgettem. Egyrészt azért, mert a pirosodás és duzzanat akkor a seb körül lett volna, ha az a kiváltó ok. De több centiméter távolságra, teljesen tisztán elkülönülve volt látható.

Férfiaknak is van a mellben tejelválasztó mirigyük és a benne futó vezetékek. Ezeknek az elváltozása okozta a fent leírt tüneteket. Ez a szövet akkor reagál elváltozással, amikor valaki egy számára szeretett, fontos személyt érez eltávolodni, megszűnik a kapcsolat, ilyenkor maga az érintkezés. Amíg benne van ebben a konfliktus megélésben, addig nincsen érzékelhető tünet. Amikor túl van rajta, akkor jelenik meg.

A jobb kezes ember bal oldalán ez az elváltozás egy anya-gyermek/előd-utód vonatkozást mutat.

A kisfiú és az édesanyja pedig a következőket meséli el:

Pünkösdkor életében először aludt 2 éjszakát a gyerek egy barátjánál úgy, hogy előtte családon kívül nem aludt még. Jól érezte magát, de hiányzott neki az édesanyja. Majd keddi napon kezdte érezni a viszketést és amikor megmutatta a felnőttek mind a sebhez kötötték.

Amíg hiányzott az édesanyja, addig nem volt tünete, mert az egy alkalmazkodási folyamat, amikor újra vele volt, akkor oldódott és kapcsolhatott a lelke és a szervezete megoldás utáni szakaszba, ami a tünetekkel jár. Majd most a héten újra beszéltünk. Hirtelen „nagy javulás” – tünetcsökkenés, a kisfiú arca nem éppen oldott hangulatról árulkodott… Kérdeztem, mi van benne?

Csütörtöktől pár napos, ott alvós tábor, ahová semmi kedve menni. Már most úgy érzi, hiányzik neki az édesanyja.

A tünete így azért csökkent le drasztikusan és hirtelen, mert újra megéli az adott érzelmi konfliktust, amire reagál a szervezete és ebben a szakaszban nincsen tünet ezért lecsökkentette a teste.

Ezért nem egyenlő a tünetmentesség az Egészséggel.

2005 WHO (Egészségügyi Világ Szervezet) Egészség definíciója:

„Az egészség testi, lelki, szociális jólét állapota, nem csupán a betegség hiánya.”

Hozzászólások