Mandulagyulladás (fájdalom+fehér pöttyök – gomba – a bal mandulán)

“- Jelentés… Torkom nem nagyon fáj, de van még rajta kis fehér pötty, de talán már nem annyira gyulladt.”

– Melyik oldalon látjátok a fehér pöttyöket? Szintén a jobb oldalon?

“- Ja, nem várj, a bal mandulámon.”

– Kérlek olvasd el (min.) az alsó 3 bekezdést. Magánál a mandulánál (Falat típusú konfliktusnál) mást jelent az oldal.
** Falat típusú konfliktusnál az jobb vagy bal oldalon elhelyezkedés leírása az oldal alján.

“- Tehát akkor kilökendő falatról van szó…
Vagyis oldódik már ki azzal a fehér folttal?”

– Igen. A kilökődés maga a konfliktus tartalom. A fehér pötty a gomba. Ha elolvasod a (Szerv Atlaszban a Mandula oldalánál 37.oldal – 2.1.5. az első képen a piros MU -) megoldás utáni szakasz részt alul, abban van benne, hogy gombák általi gyulladás kíséretében történik a szöveti regenerálódás.
* Mandula elváltozás leírás az oldal alján.

“- Szóval olyan hosszú a regenerálódás mint az aktív szakasz volt. Ez mondjuk esetemben pl anyuval való felismerésem és a gyulladás megjelenése közötti idő kb? Mondjuk 1 hét?”

– Ezeknél a típusú (entodermális-belső csíralemez származású) szöveteknél a gombákat már a konfliktus megjelenésekor elkezdi szaporítani az agy az érintett szöveten, (az adott terület biokémiai paramétereit képes megváltoztatni, ezzel befolyásolva a gombák szaporodását és aktivitását) hogy legyen elég a feladathoz, mire megoldjuk a konfliktust (természetesen egyszeri sima konfliktus lefutással számolva) mivel a gombák lassan tevékenykednek.
Ha nem estél vissza, akkor igen.

“- Azt hiszem nem.”

– Tökéletes!

“- Nagyon tetszik ez a gondolkodás, hogy a szervezet ezek által tisztul, nem pedig valami ilyeszto gonosz jele az elváltozás! Sokkal szebb és logikusabb, hogy így gyógyul, hogy tisztul.”

– Gondolj bele valamibe.
Mondjuk készíttetnél szórólapot az előadásodhoz vagy készítesz mondjuk sok videót. Előadásosat és olyanokat is, amiken csak Te beszélsz valahol. Elkezd megtelni a laptopodon a háttértár, olyan sok videód lesz, hogy elfogy a hely. És szeretnéd, hogy a laptopodon legyenek, hogy, ha mész valahová, bárkinek meg tudd mutatni őket. A következőt teszed… Kicseréled egy nagyobbra. Amin több hely van. Kiszeded a laptopból a mostanit és beleteszed a nagyobb kapacitásút. A csere idejére nem tudod használni a gépet. Szét van szedve. “Nem működik”. Te cseréled? A párod? A tesód? Barát? Ismerős? Szerelő? Mindegy. Ha nem látod a célját, és csak ebben a pillanatban ránézel, ki van belezve a géped…aktuálisan nem tudod használni…és ott van valaki, aki ezt teszi vele… Ha nem látod az értelmét, akkor Ő a “kór(kár)okozó”… Szétszedte a laptopod… De egy másik nézőpontból… Ha tudom az értelmét, hogy célja van a folyamatnak, akkor vagy ügyesnek, vagy szakembernek vagy segítségnek fogod érezni, tartani és egy ilyen fiókba könyveled el magadban. És soha többet eszedbe sem jut, hogy ilyenkor “tönkretennének” vagy “ártanának” Neked.

“- Szuper!
Ezt most kezdem érezni először. Tudtam erről eddig is de nem éreztem még át, most kezdem és jó érzés.”

– Akkor ízlelgesd csak.
Ha maradunk ennél a példánál…
Akkor van, aki legyártja a nagyobb adathordozót, van a szállító és van mondjuk az értékesítő, aztán az, aki beszereli. A terápia mondjuk olyan, mintha a szerelő igénybe vesz a cseréhez egy használati utasítást, ami meggyorsítja a dolgot vagy bármilyen eszközt, módszert, ami könnyebbé teszi a cserét. Ezért van hatása. De ennyi a hatása. Nem megoldás, hanem mankó. Akkor viszont minden meg tud oldódni bennünk.

* Mandula elváltozásának leírása a Barnai Robertó által készített Szerv Atlasz alapján a Biologika Szabadegyetem honlapjáról idézve:

https://biologika.hu/megtekintes/a-szerv-atlasz-2-1-5-lapjanak-megtekintese-eredeti-meretben.html

Konfliktustípus: ún. falat-konfliktus, megszerzéssel kapcsolatban.

Érzelmi tartalom: Szeretnék valamit megszerezni, bekebelezni, hogy benyeljem. Nem sikerül(t) a falatot elkapni, bekapni, beszerezni, beüzemelni, nyélbe ütni. Valamit biztosra vettem, és aztán nem lett meg, mert valaki elhappolta előlem. Megígértek nekem valamit, aztán ment egy darabig a huzavona (KA), és végül meglett és megnyugodtam vagy nem lett meg és beletörődtem (MU).

KA (Konfliktus Aktív) szakaszban: lapos, felszívó jellegű vagy karfiolszerűen növekvő, kiválasztó jellegű mirigydaganat, váladékozással. A legtöbb esetben nem tűnik fel.
Betegségnevek: a mandula megvastagodása, megnagyobbodás, tonsilla-adenocarcinoma, manduladaganat, mandularák, lehetséges váladékozás.

MU (Megoldás Utáni) szakaszban: bűzös tuberkulotikus elbontás, elsajtosodás, gyulladás (egyidejűleg váladéktermelés-csökkenés).
Betegségnevek: tonsillitis, mandulagyulladás, mandulatályog, mandulatuberkulózis, a mandula gombás „fertőzése”.

Visszatérő, visszaeső konfliktusok után a mandula felülete durva lesz. (Az orvosok ezt korábban „krónikus gyulladás-hajlamként” ismerték, és a mandulát megszokásból kivágták.) A megoldás utáni szakasz közel olyan hosszú, mint az aktív szakasz volt.

Az elváltozás biológiai értelme: kiegészítő mennyiségű nyálkatermelés a megszorult falat alánedvesítéséhez, síkosításához.

2.1.5.-os oldal
Alap szeminárium 2006-2016 © Barnai Roberto – biologika.hu

** Falat típusú konfliktusnál az jobb vagy bal oldalon elhelyezkedés leírása a Barnai Robertó által készített Szerv Atlasz alapján a Biologika Szabadegyetem honlapjáról idézve:

https://biologika.hu/megtekintes/a-szerv-atlasz-2-1-c-lapjanak-megtekintese-eredeti-meretben.html

A biológiai oldalúság itt nem játszik szerepet, itt még nincs funkciója. Mindegy, hogy valaki jobbkezes vagy balkezes, ugyanarra a konfliktusra ugyanúgy reagál. Fejlődéstörténetileg, anatómiailag a mirigyszövetek először ún. archaikus (ősi) csőformájú képződményt alakítottak, mellyel a zökkenőmentes tápanyagfelvétel megvalósult.
A későbbiekben – mivel ez a lény fejlődni, növekedni szándékozott – a méretének növekedésével a működése is egyre bonyolultabbá vált, és az egykoron nagyon hasonló mirigyszövetek nagyon változatos funkciókra specializálódtak.
Az embrió kiegyenesedésével a tápcsatorna hosszában szakaszolódik, az agyi beidegezés oldala szempontjából fordulópont a vékonybél közepe tája.
Agyi szinten az, hogy a góc a jobb vagy bal oldalra csapódott be, a falat irányultságát mutatja.
A jobb oldalra beidegezett szervek a falatfelvételért felelősek, a bal oldalra beidegzett szervek a falatkiadásért, falatkiválasztásért (kimenő falat, kiadandó piszok falat).
A konfliktus érzelemárnyalata (és abban a „falat irány vonatkozás, falat irányultság”) határozza meg, hogy az agyban melyik relé lesz érintett, és abból ered a szervi elhelyezkedés.
Ha a góc az agyban jobb oldalra csapódik be: beérkező, bekebelezendő, vágyott falatról van szó, ha bal oldalon van (mindenkinél): kiadandó, kilökendő, nemkívánatos falatról.

Itt (minden további előfeltétel nélkül) lehetséges az, hogy valakinek ugyanazon oldalra csapódjon be akár több agyi góc is. Ha mindegyik góc ugyanazon agyi térfélen van, nem tapasztalunk elmezavart vagy tudatállapot-változást. Ha mind a két térfélen van egy-egy góc, akkor beszélünk konstellációról, amikor (megadott esetben) elmezavar előfordulhat. Agytörzsi elmezavar tünet a tudatszűkülés, megzavarodottág, elbutulás. Tájékozódási zavar időben, térben és személyek vonatkozásában.

2.1.C. oldal
További részletek a 6. fejezetben.
Alap szeminárium 2006-2016 © Barnai Roberto – biologika.hu

Hozzászólások