Azért adják a gyógyszereket, hogy beavatkozzanak a működésbe. Viszont a szervezet mindig tökéletesen működik. Amikor mi kitaláljuk valamilyen folyamatra, hogy az hiba vagy rossz, és elkezdjük befolyásolni, annak az az eredménye, hogy belenyúlunk az egyensúlyi folyamatokba és ilyenkor felborítjuk a működést.

És valójában azt senki sem látja át, hogy mondjuk egy keringésre, szívre adott szernek mik lesznek a tényleges mellékhatásai.

Amiket ráírnak a betegtájékoztatóra, azok vagy elvi feltételezések, vagy olyan tüneti tapasztalatok, amiket összekötöttek a gyógyszerrel vagy hatóanyaggal, vagy pedig mindössze jogi témakör, hogy amennyiben megjelenik egy adott tünet vagy diagnózis a gyógyszer szedése mellett vagy azt követően, akkor ne lehessen perelni, vagyis jogi útra vinni a témát. Ezért a saját maguk jogi értelemben vett levédése érdekében ráírják, mint lehetséges mellékhatást és innentől ők tájékoztatták a felhasználókat, ettől kezdve a felelősség már nem az övéké, hanem azt terheli, aki beveszi az adott gyógyszert.

Hozzászólások