Azért adják a gyógyszereket, hogy beavatkozzanak a működésbe. Viszont a szervezet mindig tökéletesen működik. Amikor mi kitaláljuk valamilyen folyamatra, hogy az hiba vagy rossz, és elkezdjük befolyásolni, annak az az eredménye, hogy belenyúlunk az egyensúlyi folyamatokba és ilyenkor felborítjuk a működést.

És valójában azt senki sem látja át, hogy mondjuk egy keringésre, szívre adott szernek mik lesznek a tényleges mellékhatásai.

Amiket ráírnak a betegtájékoztatóra, azok vagy elvi feltételezések, vagy olyan tüneti tapasztalatok, amiket összekötöttek a gyógyszerrel vagy hatóanyaggal, vagy pedig mindössze jogi témakör, hogy amennyiben megjelenik egy adott tünet vagy diagnózis a gyógyszer szedése mellett vagy azt követően, akkor ne lehessen perelni, vagyis jogi útra vinni a témát. Ezért a saját maguk jogi értelemben vett levédése érdekében ráírják, mint lehetséges mellékhatást és innentől ők tájékoztatták a felhasználókat, ettől kezdve a felelősség már nem az övéké, hanem azt terheli, aki beveszi az adott gyógyszert.

Hozzászólások

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?